Utställning!

I dag var vi på utställning md nelly och det gick jättebra. En andraplcering och ett förstapris:) Så duktig är hon min lilla vovve:)

Nellys Kritik:
Typ och helhetsintryck: Mycket God
Sött feminint huvud, något stora ögon
Goda vinklar fram och bak,något kort överarm
Bra kropp och bröstkorg
Paralell fin benstomme
Saknar för dagen all underhull ( hon har precis fällt;( )
Rör sig med bra steg, något vid i frontenMin fina

Ella och nelly satt och lekte med varandras gosedjur i sängen. Dom lekte i nästan 20 min. Så söta!! Bästisar redan:)


Long time ago..

Det var länge sen man skrev. De har inte hänt så mycket utom att vi servat bilen vart på kalas, myst i höstmörkret, tränat med nelly och vart i stallet:)

Läggr ut lite bilder i stället
Idol

Kom precis hem från stallet. Har ridit världens bästa dressyrpass! Han var så duktig min fina kille! Snart kommer Zandra så då blir de idolmys och god mat!;) Se vem som åker ut i dag! Mina favoriter är i alla fall Tove och Erik!

Duktiga Nelly!

I dag var jag på öppna förskolan med Jennifer och Liam. Jättetrevligt! Sen blev det promenad till fotbollsplan och leka med bollen med Nelly. Nu var jag ute och tränade liggande under gång med nelly och nu sitter det perfekt:) Så duktig är hon! Så fort stannande under gång sitter ska jag anmäla henne till lydnad klass 1 som inehåller detta:

Platsliggande är i 2 min och inom synhåll för förarna (c:a 20 m från hundarna).

Tandvisning är obligatoriskt moment.

Linförighet (med koppel) i vanlig marsch med vändningar och halter, och även rak språngmarsch.

Platsläggande under gång, lämnar man hunden c:a 10 m.

Inkallning lämnas hunden 15 m.

Ställande ställer hunden under gång och fortsätter marschen c:a 10 m.

Apportering vid sidan av förare i c:a 5 sek.

Hopp över hinder hunden lämnas på ena sidan hindret och föraren ställer upp på andra sidan hindret, hunden skall hoppa fritt över hindret och inta utgångsställning.

Helhetsintryck görs en bedömning av samarbetet mellan förare och hund. Hänsyn tas även till ekipagets uppträdande mellan momenten.

Förutom det kan hon en hel del saker i de andra klasserna så nu har jag bestämt mig för att satsa på lydnad och agillity! Men jag ska gå lite jaktprov och sådant också för då blir marie glad:) Och apporteringen kan ma inte sluta med om man har börjat för de är de bästa nelly vet!!

För övrigt så mår min lilla Ella skrutt bara bra och hon kryper fortare och fortare:) Nu ska Ella bada och sen sova hoppas jag så vi kan se på Arga snickaren och greys anatomy! (tur man har inspelningsbar box när man har barn som inte alltid vill sova när man själv vill. I morgon blir det öppna igen på morgonen med Jennifer och Liam och sen blir det bak med Emelie och Anna:) Lång inlägg blev det visst:)

Tisdag

I dag började v dagen med en jättegod frukost med ägg, the, frallor och massa goda pålägg:) Sen blev det promenad runt strömmen med Jessica. Vi tog också en promenad till fotbollsplanen för att träna med Nelly på efetrmiddagen. Skönt att få lite hjälp med att kasta dummy och sånt:) Kallt som bara den var det så det blev varm choklad när vi kom hem! Nu blir det myskväll framför Desperate:)

Lugn dag?

I dag har vi tagit det lugnt och inte gjort något speciellt. Jag var ute i stallet och red en sväng i morse. Sen tränade jag stannande under gång med Nelly. när det sitter ska jag tävla henne i lydnad för allt de andra som de ska kunna kan hon redan:) Sen åkte vi och handlade mat och nu har vi ätit hemgjord hamburgare med klyftpotatis. Så gott!! Är så mätt så de känns som man ska spricka. Tur att Ella sover så man slipper springa och jaga henne hela tiden. Hon kryper så fort nu och allt som man kan resa sig emot ska man testa!! Väggar, bord, lister, mamma och pappa, nelly mm:) Ja detta var en lugn dag för mig (kanske inte för er andra) men för mig i alla fall. Tack snälla älskling för att jag fick sovmorgon i dag! Vi brukar turas om att gå upp med Ella och man uppskattar verkligen att få sova ut ibland. tur att man är två:)

Det blev vin:)

Det blev ett glas vin och chokladmousse med grädde klockan halv elva.. Då tyckte Ella att det var dax att sova det lilla busfröt!!

I går var vi på maxi och handlade lite och sen var vi hemma och grejade med lägenheten. Var också på en mysig långpromenad i vrinneeviskogen med Jessica emilia och nelly så klart! Träffade en annan tollare på vägen hem. Herrehud jag blir så arg när man ser vissa skaffa hund!! Dom hade en tollre som var jättetjock och agressiv mot människor och försökte bita den stackars farbrorn som tog hand m den åt sin son på dagarna.. Jag frågade vad de gjorde med hunden och han svarade att han gick ut med den på dan och sen var den i trädgården räcker inte det? Jag förklarade att tollare INTE är en hund som man bara kan ha om man inte vill jobba med sin hund och de visste dom inte alls. Jag gav honom mitt nummer och tollarklubbens hemsida och sa att han skulle hälsa att de skulle ringa till mig om det var något de undrade. Blev ett långt inlägg men jag blir så arg. Hur kan man köpa en hund utan att veta något om rasen??? Förstår mig inte på folk altså!! I helgen ska i alla fall Nelly med brorsan på jakt. Han har lovat att han ska fota så hopas inte han glömmer det:)

Vin?

Vi hade tänkt att mysa till det lite i kväll och kom hem från en promenad för en halvtimma sen. Ella somnade i vagnen och marcus är ledig i morgon så de passar bra då:) Vi gjorde i ordning chokladmousse med grädde och ett glas vin och skulle precis sätta oss i soffan och se arga snickaren när Ella vaknade!!! Nu är hon jättepigg så vi får se om de blir något vin i kväll.. Ska bara ta ett glas för att de är gott till choklad för i morgon är det upp igen klockan sju som vanligt antar jag:) Får återkomma i morgon om det blev något vin eller inte..

Tack..

Farbror Adam och Kakan för de jättesöta skorna som Ella fick:) Snart ska vi till BVC och mäta och väga Ella. Ska bli kul att se hur lång hon blivit och hur mycket hon väger nu min lilla skrutt!

Sötaste skorna!


Två utslagna krigare efter en lång promenad!:)

Personalfest

Kom precis hem från personalfesten. Jätttrevligt och roligt. God mat, gott att dricka (fötutom för mig som fick köra:)) och jätttrevligt sällskap. Tack för en trevlig kväll Niclas och Lottie!!:)

Frost!!!!

Vaknade i morse i ett varm och mysigt hus på landet och när jag öppnar ögonen ser jag bara en klarblå himmel och sol. Äntligen lite varmare ute än i går kanske.. Går upp och klär på oss och ska gå hem till marcus mamma och pappa och äta frukost och öppnar dörren.. FROST!!! Och jättekallt!! Men men hoppas på att de blir varmare framåt dan i alla fall! I kväll ska vi elda:) Så mysigt och varmt!

Nu blir de en sväng till Vingåker och sen ska vi för hoppningsvis testa nya ridbanana:)

Krypa

Jaha nu blir det inte en lugn stund här hemma. Ella har börjat krypa! Hon har hållit på ett tag och gungat i krypställning men i dag på öppna förskolan fick hon till det med kordinationen;) Så  söt är hon! Det var jättetrevligt på öppna förskolan så dit blir de att gå flera gånger! Nu sa vi fixa lite med lägenheten för Ella sover och sen ska vi till marcus föräldrar! Får se om jag hinner uppdatera så mycket men ska i alla fall filma nelly när vi tränar sök, lydnad och apporetring så marie (Nellys snälla uppfödare) får se hur de går för oss med träningen:)

RSS 2.0